skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Поводом 22. априла- Дана планете Земље, ученици Основне школе „Десанка Максимовић“ у сарадњи са Општинском организацијом Црвеног крста Станари уређивањем школског дворишта, предавањем и радионицама, обиљежили су овај дан. Ученици од 1. до 5. разреда централне школе уредили су нови дио школског дворишта, тако што су засадили разредне цвијећњаке. Најмлађи ученици су са задовољством и великим интересовањем осмислили како треба изгледати цвијећњак њиховог разреда.

О важности очувања животне средине, угроженим биљним и животињским врстама нашег поднебља, загађивању ваздуха, вода и земљишта говорила је наставница географије, професорица Далиборка Бабић. Интересантном презентацијом и видео-материјалом привукла је пажњу ученика и на тај начин обогатила је њихово знање о овој тематици. Општинска организација Црвеног крста је уз сарадњу Школе на крају напорног, али и веселог дана свим ученицима обезбиједила ручак и освјежење.

Манифестацију су подржали и представници Општинске управе-Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију општине Станари.

www.desankamaksimovic.edu.rs

Back To Top