skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OBILJEŽEN DAN PLANETE ZEMLJE

Povodom 22. aprila- Dana planete Zemlje, učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Stanari uređivanjem školskog dvorišta, predavanjem i radionicama, obilježili su ovaj dan. Učenici od 1. do 5. razreda centralne škole uredili su novi dio školskog dvorišta, tako što su zasadili razredne cvijećnjake. Najmlađi učenici su sa zadovoljstvom i velikim interesovanjem osmislili kako treba izgledati cvijećnjak njihovog razreda.

O važnosti očuvanja životne sredine, ugroženim biljnim i životinjskim vrstama našeg podneblja, zagađivanju vazduha, voda i zemljišta govorila je nastavnica geografije, profesorica Daliborka Babić. Interesantnom prezentacijom i video-materijalom privukla je pažnju učenika i na taj način obogatila je njihovo znanje o ovoj tematici. Opštinska organizacija Crvenog krsta je uz saradnju Škole na kraju napornog, ali i veselog dana svim učenicima obezbijedila ručak i osvježenje.

Manifestaciju su podržali i predstavnici Opštinske uprave-Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju opštine Stanari.

www.desankamaksimovic.edu.rs

Back To Top