skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОБИЉЕЖЕН И ПРОСЛАВЉЕН ДАН ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Општина Станари обиљежила је и прославила 9. септембар – Дан општине Станари. Том приликом, у сали Центра за културу одржана је свечана сједница Скупштине општине Станари, коју је отворио предсједник СО Станари, господин Остоја Стевановић. Предсједавајући је честитао свим грађанима дан општине Станари наводећи акте од значаја које је у протеклу годину дана Скупштина општине усвојила. Присутнима се обратио и начелник општине, господин Душан Панић, који је истакао да се општина Станари развија у погледу инфраструктуре, друштвених дјелатности, реалног сектора, спорта, културе, пронаталитетног сектора и осталих дјелатности. Такође, начелник је истакао да велику заслугу за остварене резултате има и предсједница Владе Републике Српске госпођа Жељка Цвијановић која је приуствовала свечаној сједници.

Ове године, највише општинско признање – Повеља почасног грађанина општине Станари са златним грбом општине Станари додијељена је предсједници Владе Републике Српске, госпођи Жељки Цвијановић за изузетан допринос у успостави општине Станари и њеном развоју кроз рад министарстава и јавних институција, као и кроз подршку развојним пројектима, а изнад свега доприносу на очувању и развоју Републике Српске, очувању идентитета српског народа и општем напретку свих грађана Републике Српске. Том приликом премијерка је истакла да су за додатни развој општине Станари важни сви велики пројекти на подручју ове регије – изградња термоелектране, ауто-пута и друго. Она вјерује да је перспектива општине Станари добра, као што вјерује и да за сваку општину у Републици Српској постоји добра перспектива.

Плакета општине Станари додијељена је предузећу Вукајловић“ д.о.о. Станари, власника Стеве Вукајловића из Брестова, за постигнуте резултате у области приватног предузетништва.

Похвале са новчаном наградом од 500,00 КМ додијељене су Ивани Стевановић из Остружње Доње, за постигнуте изузетне резултате у студирању, Милaнку Кезмићу из Цвртковаца, за изузетно залагање за развој и унапређење сточарске производње и Душку Топреку из Радње Доње, за изузетне резултате постигнуте у области перадарства.

Похвале са новчаном наградом од 200,00 КМ додијељене су Јасни Миливојевић из Остружње Доње, за постигнуте резултате у области спорта  и Александри Ковачевић из Станара, за постигнуте резултате у области спорта.

Похвале општине Станари додијељене су и удружењима грађана за њихов допринос и рад током 2018. године, и то: Спортском риболовном друштву „Шкобаљ“ Станари, Општинској борачкој организацији Станари, Удружењу грађана „ Ветерани РС“, Општински одбор Станари, Организацији породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Станари и Удружењу логораша општине Станари.

Свечаној сједници претходило је вече фолклора уз „Станарске хармоникаше“, као и полагање вијенаца на свим спомен-обиљежјима у свим мјесним заједницама општине Станари.

Back To Top