skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OBILJEŽEN I PROSLAVLJEN DAN OPŠTINE STANARI

Opština Stanari obilježila je i proslavila 9. septembar – Dan opštine Stanari. Tom prilikom, u sali Centra za kulturu održana je svečana sjednica Skupštine opštine Stanari, koju je otvorio predsjednik SO Stanari, gospodin Ostoja Stevanović. Predsjedavajući je čestitao svim građanima dan opštine Stanari navodeći akte od značaja koje je u proteklu godinu dana Skupština opštine usvojila. Prisutnima se obratio i načelnik opštine, gospodin Dušan Panić, koji je istakao da se opština Stanari razvija u pogledu infrastrukture, društvenih djelatnosti, realnog sektora, sporta, kulture, pronatalitetnog sektora i ostalih djelatnosti. Takođe, načelnik je istakao da veliku zaslugu za ostvarene rezultate ima i predsjednica Vlade Republike Srpske gospođa Željka Cvijanović koja je priustvovala svečanoj sjednici.

Ove godine, najviše opštinsko priznanje – Povelja počasnog građanina opštine Stanari sa zlatnim grbom opštine Stanari dodijeljena je predsjednici Vlade Republike Srpske, gospođi Željki Cvijanović za izuzetan doprinos u uspostavi opštine Stanari i njenom razvoju kroz rad ministarstava i javnih institucija, kao i kroz podršku razvojnim projektima, a iznad svega doprinosu na očuvanju i razvoju Republike Srpske, očuvanju identiteta srpskog naroda i opštem napretku svih građana Republike Srpske. Tom prilikom premijerka je istakla da su za dodatni razvoj opštine Stanari važni svi veliki projekti na području ove regije – izgradnja termoelektrane, auto-puta i drugo. Ona vjeruje da je perspektiva opštine Stanari dobra, kao što vjeruje i da za svaku opštinu u Republici Srpskoj postoji dobra perspektiva.

Plaketa opštine Stanari dodijeljena je preduzeću Vukajlović“ d.o.o. Stanari, vlasnika Steve Vukajlovića iz Brestova, za postignute rezultate u oblasti privatnog preduzetništva.

Pohvale sa novčanom nagradom od 500,00 KM dodijeljene su Ivani Stevanović iz Ostružnje Donje, za postignute izuzetne rezultate u studiranju, Milanku Kezmiću iz Cvrtkovaca, za izuzetno zalaganje za razvoj i unapređenje stočarske proizvodnje i Dušku Topreku iz Radnje Donje, za izuzetne rezultate postignute u oblasti peradarstva.

Pohvale sa novčanom nagradom od 200,00 KM dodijeljene su Jasni Milivojević iz Ostružnje Donje, za postignute rezultate u oblasti sporta  i Aleksandri Kovačević iz Stanara, za postignute rezultate u oblasti sporta.

Pohvale opštine Stanari dodijeljene su i udruženjima građana za njihov doprinos i rad tokom 2018. godine, i to: Sportskom ribolovnom društvu „Škobalj“ Stanari, Opštinskoj boračkoj organizaciji Stanari, Udruženju građana „ Veterani RS“, Opštinski odbor Stanari, Organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Stanari i Udruženju logoraša opštine Stanari.

Svečanoj sjednici prethodilo je veče folklora uz „Stanarske harmonikaše“, kao i polaganje vijenaca na svim spomen-obilježjima u svim mjesnim zajednicama opštine Stanari.

Back To Top