skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ: „СТАНАРИ ОПШТИНСКИ ЦЕНТАР-ГРАД У НАСТАЈАЊУ“

Поводом обиљежавања и прославе 9. септембра – Дана општине Станари, у сали Скупштине општине одржан је Округли сто на тему: Станари општински центар-град у настајању.

Добродошлицу присутнима пожељели су начеленик општине, господин Душан Панић, предсједник Скупштине, господин Остоја Стевановић, као и посланик у Народној скупштини РС, господин Горан Јеринић, који је уједно био и један од модератора Округлог стола. Модератори Округлог стола (господин Горан Јеринић и Мирко Кајганић) упознали су све присутне са начином рада и циљевима Округлог стола и навели да је општина Станари испунила услове за унапређење и задовољавање свих потреба становништва ове локалне заједнице.

Након уводног излагања модератора, присутнима се обратила проф. др Бранкица Милојевић, професорица Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета у Бањој Луци која је са теоријског и стручног аспекта отворила претпоставке за успјешно разматрање задате теме. Истакла је да је битно да се приликом израде Регулационог плана „Станари центар“ приступи одређеној дози креативности, како би му се дао оригинални идентитет.

Пристунимa се обратио и господин Марко Шкоберне, привредник из Велења на тему: „Околинска санација (санација животне средине) рударског града Велење и нови привредни изазов“, који је присутне упознао са еколошком обновом овог мјеста након претрпљене штете загађења, које је настало као посљедица рада рудника и термоелектране у Велењу. Истакао је да је Велење било једно од најзагађенијих мјеста у регији са уништеном флором и фауном, али да се приступило еколошкој санацији, тако да је мјесто еколошки у потпуности обновљено.

Округлом столу присуствовали су представници компаније „ЕФТ“, Јавне установе Института за урбанизам, грађевинарство и екологију Републике Српске,  Института за грађевинарство Републике Српске, представници републичких органа управе, стручни радници и сарадници из области урбанизма и просторног планирања, руководиоци јавних установа општине Станари, руководиоци Општинске управе Станари, представници медија и други јавни радници.

Back To Top