skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАН САСТАНАК ПОВОДОМ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ РЕГИОНАЛНОГ ПУТА Р 474

У просторијама Општинске управе данас је одржан радни састанак представника општине са представницима Министарства саобраћаја и веза РС, ЈП „Путеви РС“ и РУГИПП-а. Испред Општинске управе Станари састанку су присуствовали начелник општине, господин Душан Панић, предсједник Скупштине, господин Остоја Стевановић, посланик у НСРС, господин Горан Јеринић, као и чланови Комисије за реконструкцију регионалног пута Р 474. Испред Министарства саобраћаја и веза састанку су присуствовали помоћник министра, Наташа Костић и Миланка Чегар, виши стручни сарадник за путеве. Испред Јавног предузећа састанку су присуствовали господин Ведран Пјанић, а испред РУГИПП-а, господин Мирко Стојчиновић и Ненад Бајић.

Тема састанка била је информација о току и активностима на изградњи регионалног пута  Р 474, дионица Тедин Хан-граница РС/ФБиХ, поддионица Зеленковићи-Доњи Витковци, као и утврђивање оперативних мјера и задатака у реализацији изградње регионалног пута Р 474. Представници Општинске управе Станари упознали су представнике Министарства, „Путева“ и РУГИПП-а о важности изградње пута, с обзиром да представља један од стратешких инфраструктурних пројеката на подручју општине Станари. Такође, истакнуто је да је општина Станари потписала Меморандум о разумијевању са ЈП „Путеви РС“, чија реализација је у току.

Представници општине Станари, Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Републичке управе за геодстеке и имовинско-правне послове и ЈП „Путеви РС“, разматрајући активности на изградњи регионалног пута Р 474 за поменуту дионицу констатовали су да су према Меморандуму о разумијевању између ЈП „ Путеви РС“ и општине Станари обављени значајни послови на припреми техничке, односно пројектне документације, те рјешавању имовинско-правних послова.

У том смислу донесени су одређени закључци су да се максимално убрза поступак експропријације земљишта потребног за изградњу регионалног пута Р 474, да се приступи преговорима и потписивању уговора о заједничкој реализацији пројекта изградње регионалног пута Р 474 за дионицу Тедин Хан – граница РС/ФБиХ (Криж), поддионица Зеленковићи – Доњи Витковци у року од 30 дана, са конкретним обавезама уговорних страна до завршетка овог посла. Такође, сви учесници овог састанка били су сагласни да у наредном периоду интезивно и конструктивно сарађују на реализацији овог пројекта.

Back To Top