skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽAN SASTANAK POVODOM REKONSTRUKCIJE REGIONALNOG PUTA R 474

U prostorijama Opštinske uprave danas je održan radni sastanak predstavnika opštine sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza RS, JP „Putevi RS“ i RUGIPP-a. Ispred Opštinske uprave Stanari sastanku su prisustvovali načelnik opštine, gospodin Dušan Panić, predsjednik Skupštine, gospodin Ostoja Stevanović, poslanik u NSRS, gospodin Goran Jerinić, kao i članovi Komisije za rekonstrukciju regionalnog puta R 474. Ispred Ministarstva saobraćaja i veza sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra, Nataša Kostić i Milanka Čegar, viši stručni saradnik za puteve. Ispred Javnog preduzeća sastanku su prisustvovali gospodin Vedran Pjanić, a ispred RUGIPP-a, gospodin Mirko Stojčinović i Nenad Bajić.

Tema sastanka bila je informacija o toku i aktivnostima na izgradnji regionalnog puta  R 474, dionica Tedin Han-granica RS/FBiH, poddionica Zelenkovići-Donji Vitkovci, kao i utvrđivanje operativnih mjera i zadataka u realizaciji izgradnje regionalnog puta R 474. Predstavnici Opštinske uprave Stanari upoznali su predstavnike Ministarstva, „Puteva“ i RUGIPP-a o važnosti izgradnje puta, s obzirom da predstavlja jedan od strateških infrastrukturnih projekata na području opštine Stanari. Takođe, istaknuto je da je opština Stanari potpisala Memorandum o razumijevanju sa JP „Putevi RS“, čija realizacija je u toku.

Predstavnici opštine Stanari, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Republičke uprave za geodsteke i imovinsko-pravne poslove i JP „Putevi RS“, razmatrajući aktivnosti na izgradnji regionalnog puta R 474 za pomenutu dionicu konstatovali su da su prema Memorandumu o razumijevanju između JP „ Putevi RS“ i opštine Stanari obavljeni značajni poslovi na pripremi tehničke, odnosno projektne dokumentacije, te rješavanju imovinsko-pravnih poslova.

U tom smislu doneseni su određeni zaključci su da se maksimalno ubrza postupak eksproprijacije zemljišta potrebnog za izgradnju regionalnog puta R 474, da se pristupi pregovorima i potpisivanju ugovora o zajedničkoj realizaciji projekta izgradnje regionalnog puta R 474 za dionicu Tedin Han – granica RS/FBiH (Križ), poddionica Zelenkovići – Donji Vitkovci u roku od 30 dana, sa konkretnim obavezama ugovornih strana do završetka ovog posla. Takođe, svi učesnici ovog sastanka bili su saglasni da u narednom periodu intezivno i konstruktivno sarađuju na realizaciji ovog projekta.

Back To Top