skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАН САСТАНАК РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР И ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Данас је у канцеларији начелника Општине одржан састанак између руководства ове локалне самоуправе и руководства Општине Прњавор. Тема састанка је била је размјена искустава између ове двије локалне заједнице, рјешавање текуће проблематике, као и унапређење међуопштинске сарадње.

„Данас сам имао част да са сарадницима угостим начелника Општине Прњавор, господина Дарка Томаша, као и његове сараднике. Пошто смо ми двије сусједне општине тема за разговор је било много, од управно-правних послова преко привреде и финансија до изградње водовода и стамбено-комуналних послова. Оно што је за нас интересантно су искуства општине Прњавор везана за изградњу водовода и у том погледу, битна су нам њихова искуства како би и наша локална заједница што прије завршила започети пројекат водоснабдијевања. Исто тако, дотакли смо се проблематике путне комуникације између територије наших општина да бисмо се у наредном периоду упустили у рјешавање тог проблема. Сматрам да из искустава општине Прњавор можемо итекако много да научимо“, изјавио је начелник Општине Станари, Радојица Ћелић.

Начелник Општине Прњавор изразио је задовољство данашњом посјетом Општини Станари и навео је да ово није први пут да се одржава састанак између ове двије општине. Навео је да је данашњи састанак одлична прилика за размјену искустава, али и да се научи нешто ново те да Општина Прњавор, исто тако, користе искуства наше локалне заједнице. Оно што је посебно важно, како је начелник Томаш изјавио, су пројекти који повезују ове двије локалне заједнице. Том приликом, истакао је проблематику мјесних заједница Брестово и Штрпци, односно мост преко ријеке Укрине који повезује ове двије мјесне заједнице, а уједно и двије општине, а који је неопходно санирати или поново изградити. Начелник је навео да је на данашњем састанку договорено да ће општина Прњавор израдити потпуну техничку и пројектну документацију везану за санацију овог моста и да ће кроз мјесец-два имати завршен пројекат како би се у будућем периоду могао договорити и начин финансирања.  

Данашњем састанку присуствовали су и замјеник начелника општине Станари, предсједници скупштина општине Станари и Прњавор, као и начелници одјељења ове двије локалне заједнице.

Back To Top