skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽAN SASTANAK RUKOVODSTVA OPŠTINE PRNJAVOR I OPŠTINE STANARI

Danas je u kancelariji načelnika Opštine održan sastanak između rukovodstva ove lokalne samouprave i rukovodstva Opštine Prnjavor. Tema sastanka je bila je razmjena iskustava između ove dvije lokalne zajednice, rješavanje tekuće problematike, kao i unapređenje međuopštinske saradnje.

„Danas sam imao čast da sa saradnicima ugostim načelnika Opštine Prnjavor, gospodina Darka Tomaša, kao i njegove saradnike. Pošto smo mi dvije susjedne opštine tema za razgovor je bilo mnogo, od upravno-pravnih poslova preko privrede i finansija do izgradnje vodovoda i stambeno-komunalnih poslova. Ono što je za nas interesantno su iskustva opštine Prnjavor vezana za izgradnju vodovoda i u tom pogledu, bitna su nam njihova iskustva kako bi i naša lokalna zajednica što prije završila započeti projekat vodosnabdijevanja. Isto tako, dotakli smo se problematike putne komunikacije između teritorije naših opština da bismo se u narednom periodu upustili u rješavanje tog problema. Smatram da iz iskustava opštine Prnjavor možemo itekako mnogo da naučimo“, izjavio je načelnik Opštine Stanari, Radojica Ćelić.

Načelnik Opštine Prnjavor izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom Opštini Stanari i naveo je da ovo nije prvi put da se održava sastanak između ove dvije opštine. Naveo je da je današnji sastanak odlična prilika za razmjenu iskustava, ali i da se nauči nešto novo te da Opština Prnjavor, isto tako, koriste iskustva naše lokalne zajednice. Ono što je posebno važno, kako je načelnik Tomaš izjavio, su projekti koji povezuju ove dvije lokalne zajednice. Tom prilikom, istakao je problematiku mjesnih zajednica Brestovo i Štrpci, odnosno most preko rijeke Ukrine koji povezuje ove dvije mjesne zajednice, a ujedno i dvije opštine, a koji je neophodno sanirati ili ponovo izgraditi. Načelnik je naveo da je na današnjem sastanku dogovoreno da će opština Prnjavor izraditi potpunu tehničku i projektnu dokumentaciju vezanu za sanaciju ovog mosta i da će kroz mjesec-dva imati završen projekat kako bi se u budućem periodu mogao dogovoriti i način finansiranja.  

Današnjem sastanku prisustvovali su i zamjenik načelnika opštine Stanari, predsjednici skupština opštine Stanari i Prnjavor, kao i načelnici odjeljenja ove dvije lokalne zajednice.

Back To Top