skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽAN SASTANAK SA REZIDENTNOM PREDSTAVNICOM UNDP-a U BiH

U okviru redovnog godišnjeg plana posjete rezidentne predstavnice UNDP-a u Bosni i Hercegovini Steliane Nedere, načelnik Opštine ugostio je rezidentnu predstavnicu sa kojom je održao radni sastanak. Ovom sastanku priključili su se šef regionalne kancelarije UNDP-a Doboj, Siniša Ubiparipović sa saradnicima, kao i načelnik Odjeljenja za privredu i finansije, Ljubiša Stanković.

U toku sastanka načelnik Opštine predstavio je niz infrastrukturnih projekata koji su pokrenuti u prethodnom periodu koji imaju za cilj da poboljšaju uslove za život građana, kao što je izgradnja vodovoda, izgradnja novog objekta doma zdravlja, početak radova za izgradnju novog administrativnog centra i pratećih objekata, objekta tržnice, sportske dvorane itd.

 „Sa UNDP-om smo potpisali Memorandum o međusobnoj saradnji. Razgovarali smo o podršci našim projektima od strane UNDP-a i njihovih partnera, tako da smo u okviru toga dobili i potvrdu da će UNDP biti sa nama i da će nam pružati podršku u narednom periodu oko realizacije ovih projekata, i ja se nadam da će toga konkretno i biti“, izjavio je načelnik Opštine, Radojica Ćelić.

„Ovo je prva posjeta  Opštini Stanari i drago mi je što sam se sastala sa načelnikom Ćelićem i njegovim timom. Lokalna zajednica predstavlja osnovu za razvoj i osnovu za omogućavanje uslova za život građana, tako da je uloga organa javne uprave ključna u ostvarivanju uslova za same građane. Naša saradnja sa Opštinom Stanari je već u toku, pogotovo u oblastima kao što je ostvarenje energetske efikasnosti, tako da u tom smislu mi istražujemo i razmišljamo o dodatnim mogućnostima saradnje kada su u pitanju obnovljivi izvori energije, kada je u pitanju adaptacija na klimatske promjene, kada je u pitanju vodosnabdijevanje i sve oblasti koje je načelnik Opštine već pomenuo“, izjavila je rezidentna predstavnica, Steliana Nedera.

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) sarađuje sa više od 80% opština i gradova u BiH, kroz direktne projekte i inicijative. Borba protiv klimatskih promjena je jedan od fokusa zajedničkog djelovanja UNDP-a u BiH sa partnerima na svim nivoima vlasti, javnim i privatnim sektorom.

Back To Top