skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА 12. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Скупштина Општине Станари данас је одржала 12. редовну сједницу на којој су разматране 23 тачке Дневног реда. Присутно је било 16 одборника, док је оправдано одсутан био Бранислав Бјеличић, одборник Уједињене Српске.

Одборници Скупштине Општине Станари усвојили су Одлуку о куповини земљишта за потребе проширења гробља у Осредку, с обзиром на потребе мјесних заједница Драгаловци и Осредак. Одборници су усвојили и Одлуку о куповини земљишта за потребе изградње дистрибутивног резервоара (ДР1) и приступног пута ка истом, којом се начелник Општине овластио да закључи уговор о купопродаји. Куповином земљишта обезбјеђује се приступни пут према земљишту на коме ће се градити главни дистрибутивни резервоар, а све у циљу реализације пројекта изградње водоводне мреже за потребе водоснабдијевања општине Станари-Фаза 1.

Скупштина Општине Станари усвојила је Одлуку о подршци пољопривредним произвођачима због новонастале економске ситуације, гдје ће се издвојити средства за подршку пољопривредној сјетви и подршку нерегистрованим домаћинствима која се баве сточарством. Одборници су такође подржали и Програм подстицаја пољоприведне производње за 2022. годину којим се прописују услови за расподјелу средстава за пољопривреду, а које морају да испуњавају пољопривредна газдинства. Подршка се односи на текућу пољопривредну производњу и средства намијењена за капиталне инвестиције у пољопривредној производњи.

На данашњој сједници усвојен је Извјештај о раду начелника Општине и раду Општинске управе за 2021. годину, као и извјештаји јавних установа за 2021. годину.

Back To Top