skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽANA 12. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE STANARI

Skupština Opštine Stanari danas je održala 12. redovnu sjednicu na kojoj su razmatrane 23 tačke Dnevnog reda. Prisutno je bilo 16 odbornika, dok je opravdano odsutan bio Branislav Bjeličić, odbornik Ujedinjene Srpske.

Odbornici Skupštine Opštine Stanari usvojili su Odluku o kupovini zemljišta za potrebe proširenja groblja u Osredku, s obzirom na potrebe mjesnih zajednica Dragalovci i Osredak. Odbornici su usvojili i Odluku o kupovini zemljišta za potrebe izgradnje distributivnog rezervoara (DR1) i pristupnog puta ka istom, kojom se načelnik Opštine ovlastio da zaključi ugovor o kupoprodaji. Kupovinom zemljišta obezbjeđuje se pristupni put prema zemljištu na kome će se graditi glavni distributivni rezervoar, a sve u cilju realizacije projekta izgradnje vodovodne mreže za potrebe vodosnabdijevanja opštine Stanari-Faza 1.

Skupština Opštine Stanari usvojila je Odluku o podršci poljoprivrednim proizvođačima zbog novonastale ekonomske situacije, gdje će se izdvojiti sredstva za podršku poljoprivrednoj sjetvi i podršku neregistrovanim domaćinstvima koja se bave stočarstvom. Odbornici su takođe podržali i Program podsticaja poljoprivedne proizvodnje za 2022. godinu kojim se propisuju uslovi za raspodjelu sredstava za poljoprivredu, a koje moraju da ispunjavaju poljoprivredna gazdinstva. Podrška se odnosi na tekuću poljoprivrednu proizvodnju i sredstva namijenjena za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji.

Na današnjoj sjednici usvojen je Izvještaj o radu načelnika Opštine i radu Opštinske uprave za 2021. godinu, kao i izvještaji javnih ustanova za 2021. godinu.

Back To Top