skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА 16. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Скупштина Општине Станари данас је одржала 16. редовну сједницу са почетком у 9.00 часова. Присутно је било 14 одборника, док су оправдано одстутни били одборници Синиша Марић, Гостимир Вукајловић и Слађан Богдановић. На данашњој сједници разматране су двије тачке и то Актуелни час и Одлука о исплати грант средстава за измирење текућих обавеза ЈКП „Екосфера“ Станари.

Одборници Скупштине општине Станари са 14 гласова „ЗА“ подржали су одлуку којом ће се ЈКП „Екосфера“ д.о.о. Станари додијелити грант средства за измирење текућих обавеза у износу од 100 000 КМ с циљем подршке раду и функционисању овог комуналног предузећа.

Том приликом, предсједник Скупштине Денис Стевановић нагласио је да је данашња сједница протекла у коректној атмосфери и да се о тачки која је везана за исплату средстава ЈКП „Екосфера“ дискутовало скоро два сата. Навео је да је СО Станари једногласно усвојила ову Одлуку те да се ради о средствима која ће бити уплаћена овом предузећу у циљу санирања тренутно отежане ситуације пословања. Предсједник СО је навео да ће остала потраживања „Екосфере“ бити разматрана кроз ребаланс буџета те да ће се до краја године ово предузеће довести до стања потпуне ликвидности.

„За неколико дана, на скупштинском засиједању наћи ће се и ребаланс буџета. Ми смо ове године били вриједни па смо у ребаланс унијели 3.5 милиона КМ која смо добили од Владе Републике Србије, одређена средства која смо добили од Амбасаде Републике Пољске, као и кредитна средства којима смо се  задужили за изградњу водовода. У оквиру редовног буџета, за „Екосферу“ су предвиђена средства у износу од 450 000 КМ која су грантом исплаћена. Данашњом одлуком издвојићемо нових 100 000 КМ која су планирана за ово предузеће, како би могли санирати своје текуће обавезе“, изјавио је начелник Општине, Радојица Ћелић.

Вршилац дужности директора ЈКП „Екосфера“ Станари Борис Шљивић захвалио се одборницима Скупштине на данашњој усвојеној одлуци и навео да ће ова средства бити довољна да се ријеше горући проблеми у предузећу, првенствено дио који се односи на захтјеве синдиката.

Back To Top