skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

ODRŽANA 16. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE STANARI

Skupština Opštine Stanari danas je održala 16. redovnu sjednicu sa početkom u 9.00 časova. Prisutno je bilo 14 odbornika, dok su opravdano odstutni bili odbornici Siniša Marić, Gostimir Vukajlović i Slađan Bogdanović. Na današnjoj sjednici razmatrane su dvije tačke i to Aktuelni čas i Odluka o isplati grant sredstava za izmirenje tekućih obaveza JKP „Ekosfera“ Stanari.

Odbornici Skupštine opštine Stanari sa 14 glasova „ZA“ podržali su odluku kojom će se JKP „Ekosfera“ d.o.o. Stanari dodijeliti grant sredstva za izmirenje tekućih obaveza u iznosu od 100 000 KM s ciljem podrške radu i funkcionisanju ovog komunalnog preduzeća.

Tom prilikom, predsjednik Skupštine Denis Stevanović naglasio je da je današnja sjednica protekla u korektnoj atmosferi i da se o tački koja je vezana za isplatu sredstava JKP „Ekosfera“ diskutovalo skoro dva sata. Naveo je da je SO Stanari jednoglasno usvojila ovu Odluku te da se radi o sredstvima koja će biti uplaćena ovom preduzeću u cilju saniranja trenutno otežane situacije poslovanja. Predsjednik SO je naveo da će ostala potraživanja „Ekosfere“ biti razmatrana kroz rebalans budžeta te da će se do kraja godine ovo preduzeće dovesti do stanja potpune likvidnosti.

„Za nekoliko dana, na skupštinskom zasijedanju naći će se i rebalans budžeta. Mi smo ove godine bili vrijedni pa smo u rebalans unijeli 3.5 miliona KM koja smo dobili od Vlade Republike Srbije, određena sredstva koja smo dobili od Ambasade Republike Poljske, kao i kreditna sredstva kojima smo se  zadužili za izgradnju vodovoda. U okviru redovnog budžeta, za „Ekosferu“ su predviđena sredstva u iznosu od 450 000 KM koja su grantom isplaćena. Današnjom odlukom izdvojićemo novih 100 000 KM koja su planirana za ovo preduzeće, kako bi mogli sanirati svoje tekuće obaveze“, izjavio je načelnik Opštine, Radojica Ćelić.

Vršilac dužnosti direktora JKP „Ekosfera“ Stanari Boris Šljivić zahvalio se odbornicima Skupštine na današnjoj usvojenoj odluci i naveo da će ova sredstva biti dovoljna da se riješe gorući problemi u preduzeću, prvenstveno dio koji se odnosi na zahtjeve sindikata.

Back To Top