skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА 23. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Скупштина општине Станари данас је одржала 23. редовну сједницу са почетком у 10:00 часова. За данашње засиједање припремљено је 8 тачака Дневног реда:

  1. Актуелни час,
  2. Разматрање Извода из Записника са 22. редовне сједнице Скупштине,
  3. Разматрање приједлога Одлуке наградама и признању,
  4. Разматрање приједлога Одлуке о оснивању Јавне установе Центар за социјални рад Станари,
  5. Разматрање приједлога Одлуке о приступању изради Регулационог плана експлоатационих поља „ЕФТ – Рудника и Термоелектране Станари“,
  6. Разматрање приједлога Правилника о критеријумима за додјелу студентских и ђачких стипендија,
  7. Разматрање Извјештаја о извршењу Програма рада Скупштине општине Станари и раду сталних радних тијела за првих 6 мјесеци 2019. године,
  8. Разматрање приједлога Рјешења о разрјешењу чланова Одбора за жалбе општине Станари.

Након што је једногласно усвојен Извод из Записника са претходне сједнице, одборници су усвојили и Одлуку о наградама и признању. Ове године, поводом обиљежавања Дана општине Станари биће додијељене похвале са новчаном наградом од 500 КМ, као и новчане награде у вриједности 300 КМ. Похвале са новчаном наградом од 500 КМ биће додијељене Удружењу за помоћ дјеци и омладини са потешкоћама у развоју „Анђео“ Станари и студентима Ивани Стевановић и Елени Пекељевић, док ће новчане награде у вриједности 300 КМ бити додијељене спортистима Огњену Бајићу и Сузану Бојиновићу.

Скупштина општине данас је једногласно усвојила и Одлуку о оснивању ЈУ Центар за социјални рад Станари којом су дефинисани назив оснивача, назив и сједиште установе, дјелатност установе, средства за оснивање и почетак рада установе, права и обавезе оснивача у погледу обављања дјелатности, као и органи јавне установе. Центар за социјални рад Станари оснива се као установа социјалне заштите са јавним овлаштењима у области социјалне и дјечије заштите, породичне заштите и старатељства, извршења васпитних мјера и мјера заштитног надзора, те установа за обављање услуга социјалног и другог стручног рада и других послова утврђених законом и другим прописима.

На данашњој сједници одборници су имали прилику да разматрају и Одлуку о приступању изради Регулационог плана експлоатационих поља „ЕФТ – Рудника и Термоелектране Станари“ која је једногласно усвојена. Једногласно је усвојен и Правилник о критеријумима за додјелу студентских и ђачких стипендија којим се утврђују услови и начин додјељивања студентских стипендија студентима првог и другог циклуса студија, као и ученицима средњих школа.

Одборници су једногласно усвојили и Извјештај о извршењу Програма рада СО Станари и раду сталних радних тијела за првих 6 мјесеци 2019. године, као и Рјешење о разрјешењу 2 члана Одбора за жалбе.

Back To Top