skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТЕМУ „ПРОЦЈЕНА МОГУЋНОСТИ ЗА ПОЈАВУ КОРУПЦИЈЕ У ОБЛАСТИ ФИНАНСИРАЊА ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ“

Синиша Петровић, представник Организације за европску безбједност за сарадњу (OSCE) одржао је презентацију процјене могућности за појаву корупције у области финансирања организација цивилног друштва на локалном нивоу.

У току презентације Петровић је присутне упознао са појмом корупције, методама процјене, циљевима израде Извјештаја процјене могућности за појаву корупције у области финансирања организација цивилног друштва на локалном нивоу, као и са одређеним препорукама за рад на отклањању узрока појаве корупције. Циљ презентованог Извјештаја је помоћ јединицама локалне самоуправе у смањењу могућности за појаву корупције у области пружања подршке организацијама цивилног друштва на локалном нивоу.

У току презентације Извјештаја дефинисани су одређени закључци, као и препоруке за јединице локалне самоуправе. Као закључак дефинисано је да постоји потреба за свеобухватним промјенама у начину на који јединице локалне самоуправе пружају подршку организацијама цивилног друштва у цијелој БиХ.

Поред представника Општинске управе, презентацији су присуствовали и представници организација и удружења који дјелују на подручју општине Станари, а који су дикретно везани за презентовање наведеног Извјештаја.

Back To Top