skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ВУКАШИН СИРОВИНА“

У петак, 26. новембра 2021. године, у сали Центра за културу општине Станари одржана је промоција књиге Вукашин Сировина (1900-1942) Биографија, етнографски и историјски чланци, приређивача Дамира Кљајића и Горана Легеновића.

Први дио књиге посвећен је биографији свештеника Вукашина, његовом поријеклу, образовању, свештеничкој служби и активностима у Великој Буковици.

Други дио књиге садржи 28 чланака које је писао и објављивао свештеник Вукашин, а који се односе на разне вјерске и друге обичаје у околини Добоја, сеоских ношњи, историје града Добоја, крсне славе.

У угодном разговору са модераторицом Жељком Дамјановић, професорицом српског језика и књижевности, један од приређивача књиге, Дамир Кљајић наводи да је свештеник Сировина писао о многим етнографским и историјским темама, као и обичајима и да се доста његових текстова односи на Крњин.

Топлу атмосферу вечери употпунила је Теодора Дамјановић, ученица Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари и Дајана Прелић, студент Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.

Back To Top