skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

У СТАНАРИМА ОДРЖАН ПРВИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ И РУРАЛНОГ СТВАРАЛАШТВА

Удружење пољопривредних произвођача „Пољопривредник“, у сарадњи са Агенцијом за развој општине и Центром за културу општине Станари одржало је први сајам пољопривреде и руралног стваралаштва Станари. Учешће на овој манифестацији узело је 37 изглагача из Републике Српске који су имали прилику да промовишу своје производе.

„Циљ ове манифестације је промоција пољопривредне производње на подручју општине Станари, да се пољопривредним произвођачима пружи шанса да постану конкурентни и одрживи на тржишту. У наредном периоду крећемо за изградњом пијаце у Станарима, односно зеленог и сточног дијела, гдје ће се наредне године и одржати сајам“, навео је директор Агенције за развој општине Станари, господин Михајло Гаврић.

Општина Станари подржала је ову манифестацију, а начелник општине, господин Радојица Ћелић, нагласио је да су Станари кренули путем развоја у привредном и пољопривредном смислу. Истакао је да је ова манифестација битна јер општина Станари има значајан број пољопривредних произвођача и кроз овај сајам омогућено им је да пласирају своје производе.

Предсједник СО Станари, господин Денис Стевановић, изразио је задовољство тиме што се овај сајам први пут одржава на подручју наше локалне заједнице. Наводи да је за њих као за локалну заједницу битно да имају континуитет дешавања те сматра да су према броју одржаних манифестација ове године направили један искорак и да су ове године имали већи број догађаја у односу на претходни период.

Back To Top