skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОПШТИНА СТАНАРИ ПРОСЛАВИЛА ПРАВОСЛАВНУ НОВУ ГОДИНУ

Грађани наше локалне заједнице имали су прилику да уз кувано вино и чај, али и уз спектакуларан ватромет дочекају Православну нову годину. Под генералним покровитељством општине Станари дочек је организоивала Јавна установа Центар за културу, а присутне је  забављао „Гоци бенд“. У поноћ, присутнима су се обратили руководиоци Oпштинске управе Станари, као и специјални гост, предсједник општине Топола, господин Драган Живановић.

Честитајући божићне и новогодишње празнике предсједник Скупштине, господин Остоја Стевановић, нагласио је да је прослава Православне нове године постала традиција у нашој општини те да ће се свакако наставити и убудуће.

„Као и сваки пут, у доброј атмосфери и уз Гоци бенд, народ Станара и околине ужива и весели се у лијепој вечери, лијепом времену и наравно празнику-Православној новој години. Свим грађанима општине Станари, као и свим грађанима Републике Српске, желим срећну и успјешну Православну нову годину. Посебно бих овом приликом поздравио братску делегацију из општине Топола који су са нама и којима желим све најбоље у животу“, нагласио је посланик у Народној скупштини Републике Српске, господин Горан Јеринић.

У поноћ, протојерер-ставрофор Станислав Рађен и свештеници Раде Танацковић и Миливоје Тешановић служили су благодарење за прошлу и молебан за наступајућу нову годину по јулијанском календару.

Back To Top