skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OPŠTINA STANARI PROSLAVILA PRAVOSLAVNU NOVU GODINU

Građani naše lokalne zajednice imali su priliku da uz kuvano vino i čaj, ali i uz spektakularan vatromet dočekaju Pravoslavnu novu godinu. Pod generalnim pokroviteljstvom opštine Stanari doček je organizoivala Javna ustanova Centar za kulturu, a prisutne je  zabavljao „Goci bend“. U ponoć, prisutnima su se obratili rukovodioci Opštinske uprave Stanari, kao i specijalni gost, predsjednik opštine Topola, gospodin Dragan Živanović.

Čestitajući božićne i novogodišnje praznike predsjednik Skupštine, gospodin Ostoja Stevanović, naglasio je da je proslava Pravoslavne nove godine postala tradicija u našoj opštini te da će se svakako nastaviti i ubuduće.

„Kao i svaki put, u dobroj atmosferi i uz Goci bend, narod Stanara i okoline uživa i veseli se u lijepoj večeri, lijepom vremenu i naravno prazniku-Pravoslavnoj novoj godini. Svim građanima opštine Stanari, kao i svim građanima Republike Srpske, želim srećnu i uspješnu Pravoslavnu novu godinu. Posebno bih ovom prilikom pozdravio bratsku delegaciju iz opštine Topola koji su sa nama i kojima želim sve najbolje u životu“, naglasio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gospodin Goran Jerinić.

U ponoć, protojerer-stavrofor Stanislav Rađen i sveštenici Rade Tanacković i Milivoje Tešanović služili su blagodarenje za prošlu i moleban za nastupajuću novu godinu po julijanskom kalendaru.

Back To Top