skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОПШТИНУ СТАНАРЕ ПОСЈЕТИЛА ПРЕДСЈЕДНИЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Предсједница Републике Српске, госпођа Жељка Цвијановић данас је посјетила нашу локалну заједницу гдје је разговарала са руководством Општине. Поред начелника, радном састанку присуствовао је и замјеник начелника, господин Милош Гарић, предсједник Скупштине, господин Денис Стевановић и начелник Одјељења за привреду и финансије, господин Љубиша Станковић.

Приликом данашње посјете начелник Општине упознао је предсједницу са постојећим стањем, али и будућим инвестицијама и капиталим пројектима у нашој локалној заједници. Међу најважније издвојио је изградњу новог објекта Дома здравља чији почетак се очекује ових дана с обзиром да су створени сви услови за почетак радова; изградњу водовода који је пројекат за који је планирано да се спроведе у 3 фазе. Начелник је навео да је Пословна зона у завршној фази и да ће се ове године комплетирати тако да ће заинтересовани инвеститори моћи прибавити све неоподне дозволе приликом започињања посла. Осим тога, начелник је предсједницу упознао са низом аката који су усвојени са циљем помоћи локалном становништву, као што су подстицаји у пољопривреди, стипендије за студенте, помоћ борцима, породиљама и разна друга подстицајна средства која се издвајају са циљем побољшања квалитета живота локалног становништва.

Предсједница Републике Српске, госпођа Жељка Цвијановић навела је да ће републичке институције подржати пројекте који су од значаја за нашу локалну заједницу. Такође, предсједница је навела да подржава сва давања која из буџета иду према борачким категоријама, а нарочито кад је у питању пројекат подршке младим брачним паровима приликом куповине прве стамбене јединице, али и сав остали вид помоћи према овим категоријама.

„Покушавамо заједно да урадимо да се кроз инсталисање нове пословне зоне хале, за које је Влада Републике Српске у претходном периоду издвојила значајна средства, ту доведу инвеститори и отворе одређени погони који би укључивали доминантну женску радну снагу“, истакла је предсједница.

Back To Top