skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OPŠTINU STANARE POSJETILA PREDSJEDNICA REPUBLIKE SRPSKE

Predsjednica Republike Srpske, gospođa Željka Cvijanović danas je posjetila našu lokalnu zajednicu gdje je razgovarala sa rukovodstvom Opštine. Pored načelnika, radnom sastanku prisustvovao je i zamjenik načelnika, gospodin Miloš Garić, predsjednik Skupštine, gospodin Denis Stevanović i načelnik Odjeljenja za privredu i finansije, gospodin Ljubiša Stanković.

Prilikom današnje posjete načelnik Opštine upoznao je predsjednicu sa postojećim stanjem, ali i budućim investicijama i kapitalim projektima u našoj lokalnoj zajednici. Među najvažnije izdvojio je izgradnju novog objekta Doma zdravlja čiji početak se očekuje ovih dana s obzirom da su stvoreni svi uslovi za početak radova; izgradnju vodovoda koji je projekat za koji je planirano da se sprovede u 3 faze. Načelnik je naveo da je Poslovna zona u završnoj fazi i da će se ove godine kompletirati tako da će zainteresovani investitori moći pribaviti sve neopodne dozvole prilikom započinjanja posla. Osim toga, načelnik je predsjednicu upoznao sa nizom akata koji su usvojeni sa ciljem pomoći lokalnom stanovništvu, kao što su podsticaji u poljoprivredi, stipendije za studente, pomoć borcima, porodiljama i razna druga podsticajna sredstva koja se izdvajaju sa ciljem poboljšanja kvaliteta života lokalnog stanovništva.

Predsjednica Republike Srpske, gospođa Željka Cvijanović navela je da će republičke institucije podržati projekte koji su od značaja za našu lokalnu zajednicu. Takođe, predsjednica je navela da podržava sva davanja koja iz budžeta idu prema boračkim kategorijama, a naročito kad je u pitanju projekat podrške mladim bračnim parovima prilikom kupovine prve stambene jedinice, ali i sav ostali vid pomoći prema ovim kategorijama.

„Pokušavamo zajedno da uradimo da se kroz instalisanje nove poslovne zone hale, za koje je Vlada Republike Srpske u prethodnom periodu izdvojila značajna sredstva, tu dovedu investitori i otvore određeni pogoni koji bi uključivali dominantnu žensku radnu snagu“, istakla je predsjednica.

Back To Top