skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОПШТИНУ СТАНАРЕ ПОСЈЕТИО ХУМАНИСТА И ПРИВРЕДНИК МИРОСЛАВ КОЈАДИНОВИЋ

Начелник Општине Станари Радојица Ћелић данас је угостио хуманисту и привредника, господина Мирослава Којадиновића, који је Основној школи „Десанка Максимовић“ обезбиједио вриједну донацију у износу од 5000 КМ. Тим поводом, организован је састанак у канцеларији начелника, а након тога господин Којадиновић, заједно са начелником и директором ОШ „Десанка Максимовић“ Станари упутио се у школске просторије, гдје су их дочекали ученици и наставници.

„Општина Станари организовала је Дан Дијаспоре, а пошто је господин Којадиновић поријеклом из Теслића, он је сазнао за нашу манифестацију те смо на тај начин и ступили у контакт. Било му је драго да мислимо и на наше људе који живе и раде ван територије Републике Српске и Босне и Херцеговине те смо наишли на заједничку идеју да се донирају књиге дјеци чија су оба родитеља незапослена. Ја му се, у име мојих сарадника и у своје лично име могу само захвалити на несебичној помоћи и надати да ће се наша сарадња наставити и у периоду који је пред нама“, изјавио је начелник Општине, Радојица Ћелић.

„Данас имамо част да у нашој школи угостимо господина Мирослава Којадиновића, добротвора из Њемачке који је донирао уџбенике за дјецу. Такође, захваљујемо и Општини Станари која је обезбиједила уџбенике за све ученике петог разреда, тако да је овом приликом више од 70 ученика добило уџбенике“, нагласио је директор Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари, Александар Ристић.

„Желим да истакнем да је Дијаспора један од важнијих фактора, не само овдје на нашем подручју, него и у цијелом региону  и мислим да би се требала направити једна боља веза, да би се могло направити много добрих акција као што је ова. Дјеца су један стуб који треба да чува нашу државу и стуб који треба да се његује. Сматрам да, поред спорта и културе, требамо да инвестирамо баш у тај сектор да би та дјеца постала професори, доктори, да би своје знање преносили на генерације које долазе иза њих и да би то своје знање оставили у овој нашој прелијепој држави. Импресиониран сам оним што сам видио данас и жао ми је што се овакви пројекти не презентују у иностранству. Људима као што је начелник Општине и директор школе треба помагати и наравно да ћемо ићи и са другим пројектима у овој локалној заједници“, изјавио је господин Мирослав Којадиновић.

Господину Којадиновићу уручене су и двије похвале, и то Похвала Општине Станари, за посебан допринос у развоју и захвалница Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари, за донацију књига.

Данашњој посјети присуствовао је и предсједник Скупштине, Денис Стевановић и начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију, Бранко Вуковић, као и директор Дома здравља Лопаре, Желимир Нешковић.

Back To Top