skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OPŠTINU STANARI POSJETIO AMBASADOR SRBIJE

Dana 21.04.2021. godine, opštinu Stanare posjetio je ambasador R. Srbije u BiH g. Aleksandar Đorđević sa delegacijom. Posjeti su se odazvali i šef Srpskog kluba u PS BiH dr Nenad Stevandić i Milan Petković potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Ovo je prva zvanična posjeta opštini Stanari od strane predstavnika R. Srbije. Ambasador Đorđević iskazao je zadovoljstvo što je on, prvi zvaničnik koji je posjetio najmlađu lokalnu samoupravu na teritoriji R. Srpske. Upoznao se sa stanjem u našoj opštini, broju stanovnika, saradnjom sa najvećom kompanijom na našem terenu, te broju učenika koji pohađaju osnovne, srednje škole i visokoškolskih ustanova.

Razgovor je tekao u smjeru kvalitete života na području opštine Stanari, mogućnostima za zaposlenje, prednostima i manama, te neophodnim projektima i realizacijama istih u povećanju standarda života građana.

                          

Posebnu pažnju ambasadora dobio je Dom zdravlja Stanari. Budući da je potreba jedne napredne i razvijajuće opštine ovakav objekat dalje se razgovaralo o planovima za ovu investiciju.

Rukovodstvo opštine i delegacija ambasade dogovorili su sastanak u skorijoj budućnosti, povodom opširnijih razgovora i razvojnog puta opštine. Načelnik opštine iskoristio je ovu priliku da se prije svega zahvali ambasadoru na posjeti, te najavio spremnost rukovodstva opštine u ostvarenju planiranih projekata i saradnju do sledećeg susreta.

                             

Back To Top