skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОШ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ СВЕЧАНО ОБИЉЕЖИЛА СВЕТОГ САВУ

Као и многе друге школе, и наша, Основна школа „Десанка Максимовић“, обиљежила је и прославила Савиндан-школску славу. Ове године, на дан када је умро први српски учитељ и просветитељ давне 1236. године, а који се широм српских земаља обиљежава као школска слава, наши ученици и наставници припремили су светосавску приредбу која је ове године одржана под називом: Путује без пута и пут се за њим рађа.

Уз присуство ученика, наставника, родитеља, али и општинског руководства које је подржало ову манифестацију, ученици, заједно са својим наставницима представили су се драмским и рецитаторским комадима, игром и пјесмом.  Ове године, ученици великог хора (од 6. до 9. разреда), представили су се извођењем Химне Светог Саве, док су се ученици малог хора (од 2. до 5. разреда) представили извођењем пјесме Добро дошо Христе и Свети Сава. Након извођења хорске секције, присутне је забавила драмско-рецитаторска секција, као и фолклорна секција.

Свечаност обиљежавања Савиндана настављена је у Спомен-храму Васкрсења Господа Исуса Христа у Станарима молитвом и традиционалним ломљењем славског колача.

Back To Top