skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

OŠ „DESANKA MAKSIMOVIĆ“ SVEČANO OBILJEŽILA SVETOG SAVU

Kao i mnoge druge škole, i naša, Osnovna škola „Desanka Maksimović“, obilježila je i proslavila Savindan-školsku slavu. Ove godine, na dan kada je umro prvi srpski učitelj i prosvetitelj davne 1236. godine, a koji se širom srpskih zemalja obilježava kao školska slava, naši učenici i nastavnici pripremili su svetosavsku priredbu koja je ove godine održana pod nazivom: Putuje bez puta i put se za njim rađa.

Uz prisustvo učenika, nastavnika, roditelja, ali i opštinskog rukovodstva koje je podržalo ovu manifestaciju, učenici, zajedno sa svojim nastavnicima predstavili su se dramskim i recitatorskim komadima, igrom i pjesmom.  Ove godine, učenici velikog hora (od 6. do 9. razreda), predstavili su se izvođenjem Himne Svetog Save, dok su se učenici malog hora (od 2. do 5. razreda) predstavili izvođenjem pjesme Dobro došo Hriste i Sveti Sava. Nakon izvođenja horske sekcije, prisutne je zabavila dramsko-recitatorska sekcija, kao i folklorna sekcija.

Svečanost obilježavanja Savindana nastavljena je u Spomen-hramu Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista u Stanarima molitvom i tradicionalnim lomljenjem slavskog kolača.

Back To Top