skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА „РУСКА СЕЛА-ГЛАС ТИШИНЕ“

У просторијама Центра за културу свечано је отворена изложба слика „Руска села-глас тишине“, док је пола сата касније започет тродневни програм „Дани руског филма“. Изложбу слика свечано је отворила Ана Ивљева, аташе за културу Амбасаде Руске Федерације у Босни и Херцеговини. Ивљева је нагласила да наведена изложба слика представља фото-пројекат руског новинара Светлане Урбан, те да су „Дани руског филма“ ове године посвећени најмлађем узрасту.

Испред Општинске управе Станари, изложби слика присуствовали су начелник општине, господин Душан Панић и предсједник Скупштине, господин Остоја Стевановић. Том приликом начелник општине истакао је да Центар за културу, у сарадњи са Амбасадом Ф. Русије у БиХ и Удружењем „Српско-руски мост“ другу годину заредом приказује руско умјетничко стваралаштво, чиме се грађанима наше локалне заједнице омогућава да се на најбољи начин упознају са културом Русије.

Фото-пројекат руског новинара Светлане Урбан „Руска села“ из Дома руског зарубежја „Солженицин“ приказаће сву лепоту природе и амбијента у коме су сачуване стогодишње старинске куће и цркве које су преживјела турбулентна времена прошлости, и представљају кључ за отварање мистериозне руске душе, а и велико умјетничко надахнуће за пјеснике и сликаре.

За омладину је уприличено приказивање нових руских анимираних филмова, са фокусом на средњевјековно доба херојства, патриотизма, пријатељства и вјере у бољу будућност: „Кнез Владимир“ из 2006. године, „Иван Царевић и Сиви Вук“, 2011. и „Тврђава: штитом и мачем“, 2015. година.

Back To Top