skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

Парастос погинулим борцима

Данас је у Спомен храму Васкрсења Господњег одржан парастос за све погинуле борце са подручја општине Станари. На молитви су се окупили чланови породица погинулих, представници руководства општине и остало грађанство. Након парастоса, присутнима се обратио протојереј Раде Танацковић, са поруком присутнима да се наши погинули борци не забораве, да се поштују и да ће се надаље 12.05. сваке године служити парастос за погинуле борце општине Станари. Такође је поручио да у овим временима, пандемије која је освојила читав свијет, народ треба да се чува и физички и психички, да своју наду и мир нађе у молитви и у добром понашању.

Након завршеног парастоса, присутни су имали прилику да погледају Изложбу о страдању Срба 1991.-1995. поводом 15. септембра- дана погинулих и несталих Републике Српске, под називом Опомена. Изложба је одржана у сали црквене зграде, због лоших временских услова, а првобитно је планирана да се одржи на отвореном.

Затим су се присутни упутили у зграду општине Станари, гдје су им се обратили руководиоци, начелник Општине, Радојица Ћелић, предсједник Скупштине општине, Денис Стевановић и предсједник Организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Станари, Мирко Јотић. Припремљено је скромно послужење, за присутне грађане.

Општина Станари наставиће са правима која признаје ППБ и РВИ, те настојати да побољша положај ових категорија на својој територији.

        

Back To Top