skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

Parastos poginulim borcima

Danas je u Spomen hramu Vaskrsenja Gospodnjeg održan parastos za sve poginule borce sa područja opštine Stanari. Na molitvi su se okupili članovi porodica poginulih, predstavnici rukovodstva opštine i ostalo građanstvo. Nakon parastosa, prisutnima se obratio protojerej Rade Tanacković, sa porukom prisutnima da se naši poginuli borci ne zaborave, da se poštuju i da će se nadalje 12.05. svake godine služiti parastos za poginule borce opštine Stanari. Takođe je poručio da u ovim vremenima, pandemije koja je osvojila čitav svijet, narod treba da se čuva i fizički i psihički, da svoju nadu i mir nađe u molitvi i u dobrom ponašanju.

Nakon završenog parastosa, prisutni su imali priliku da pogledaju Izložbu o stradanju Srba 1991.-1995. povodom 15. septembra- dana poginulih i nestalih Republike Srpske, pod nazivom Opomena. Izložba je održana u sali crkvene zgrade, zbog loših vremenskih uslova, a prvobitno je planirana da se održi na otvorenom.

Zatim su se prisutni uputili u zgradu opštine Stanari, gdje su im se obratili rukovodioci, načelnik Opštine, Radojica Ćelić, predsjednik Skupštine opštine, Denis Stevanović i predsjednik Organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Stanari, Mirko Jotić. Pripremljeno je skromno posluženje, za prisutne građane.

Opština Stanari nastaviće sa pravima koja priznaje PPB i RVI, te nastojati da poboljša položaj ovih kategorija na svojoj teritoriji.

        

Back To Top