skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПОТПИСИВАЊЕ МЕМОРАНДУМА О РАЗУМИЈЕВАЊУ ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ СТАНАРИ И УНДП-а

Данас је општину Станаре, по други пут, посјетио замјеник резидентне представнице УНДП-а у БиХ, његова екселенција Сукхроб Кошкмукхамедов (Sukhrob Khoshmukhamedov). Овај састанак договорен је већ у фебруару када је руководство општине имало част да први пут у општини Станари угости његову екселенцију.

Повод данашњег састанка је потписивање Меморандума о разумијевању између општине Станари и УНДП-а . Сукхроб Кошкмукхамедов искористио је прилику да поздрави присутне на састанку, и да пожели начелнику Општине срећан званичан почетак сарадње са њиховом организацијом. Такође је навео да је одрживи економски развој пријека потреба, те да се потези општине требају развијати у том смјеру.

Агенција за развој општине Станари, пријавила се на СЕЦАП пројекат који је базиран на изради Акционог плана за енергетски и климатски одрживи развој за општине и градове у Републици Српској. Такође, ускоро ће бити објављени и нови пројекти, будући да епидемиолошка ситуација у БиХ дозвољава планирање и реализацију, рекли су представници УНДП-а те позвали директора АРОС-а, Михајла Гаврића, да заједно са својим сарадницима прати објаве нових пројеката.

Након разговора о будућим плановима начелник општине, Радојица Ћелић и представник УНДП-а, Сукхроб Кошкмукхамедов, су потписали Меморандум о разумијевању. Овим чином завршен је данашњи састанак, уз договор да наредни буде опет у блиској будућности.

Back To Top