skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

POTPISIVANJE MEMORANDUMA O RAZUMIJEVANJU IZMEĐU OPŠTINE STANARI I UNDP-a

Danas je opštinu Stanare, po drugi put, posjetio zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH, njegova ekselencija Sukhrob Koškmukhamedov (Sukhrob Khoshmukhamedov). Ovaj sastanak dogovoren je već u februaru kada je rukovodstvo opštine imalo čast da prvi put u opštini Stanari ugosti njegovu ekselenciju.

Povod današnjeg sastanka je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između opštine Stanari i UNDP-a . Sukhrob Koškmukhamedov iskoristio je priliku da pozdravi prisutne na sastanku, i da poželi načelniku Opštine srećan zvaničan početak saradnje sa njihovom organizacijom. Takođe je naveo da je održivi ekonomski razvoj prijeka potreba, te da se potezi opštine trebaju razvijati u tom smjeru.

Agencija za razvoj opštine Stanari, prijavila se na SECAP projekat koji je baziran na izradi Akcionog plana za energetski i klimatski održivi razvoj za opštine i gradove u Republici Srpskoj. Takođe, uskoro će biti objavljeni i novi projekti, budući da epidemiološka situacija u BiH dozvoljava planiranje i realizaciju, rekli su predstavnici UNDP-a te pozvali direktora AROS-a, Mihajla Gavrića, da zajedno sa svojim saradnicima prati objave novih projekata.

Nakon razgovora o budućim planovima načelnik opštine, Radojica Ćelić i predstavnik UNDP-a, Sukhrob Koškmukhamedov, su potpisali Memorandum o razumijevanju. Ovim činom završen je današnji sastanak, uz dogovor da naredni bude opet u bliskoj budućnosti.

Back To Top