skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПРЕДСТАВЉЕНА ЗБИРКА ПЈЕСАМА ТАЊЕ СТАРЧЕВИЋ „НА КРИЛИМА ЉУБАВИ“

Станарска публика синоћ је имала прилику да присуствује још једној промоцији књиге. У питању је промоција збирке пјесама „На крилима љубави и сна“, младе ауторке Тање Старчевић.

О првенцу ове ауторке, у својој рецензији, Петар Ашкраба Загорски наводи: Збирка пјесама „На крилима љубави и сна“ младе ауторке Тање Старчевић, иако је првенац, на један дубљи начин пјева о љубавима и чежњама сљубљеним са њеним личним надама и жељама. Њена збирка изаткана је пјесмама за све узрасте. Али писати успјешно пјесме за света мала бића, дјецу, је потешко, теже него за одрасле (поготово у данашње доба) и веома незахвално. Пјесме о дјеци и за дјецу морају бити васпитне, поучне, упућене, управљене постигнућима и још много тога. Поред њих Старчевићка обрађује и друге разноврсне теме, што говори поред умијећа и о ширим занимацијама и тежњама њене личности.

Тања Старчевић рођена је 2. јуна 1992. године у Добоју. Првобитно образовање стекла је у Основној школи „Милан Ракић“ у Руданци, коју је завршила 2007. године. Након завршене основне школе, уписује средњу, Економску и трговинску школу у Добоју, смјер пословно-правни техничар. Године 2018, на Медицинском факултету у Фочи стиче диплому докора медицине. Тренутно је настењена у Великој Буковици (Добој).

Прве пјесме објављује још на почетку основне школе, у школским новинама. На конкурсу литералних радова, поводом Дана Републике Српске, 2009. године заузима треће мјесто, а 2011. године, на манифестацији „На Озрену, код манастира“ осваја прво мјесто. Збирка пјесама „На крилима љубави и сна“ је њена прва објављена збирка пјесама.

Back To Top