skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

PREDSTAVLJENA ZBIRKA PJESAMA TANJE STARČEVIĆ „NA KRILIMA LJUBAVI“

Stanarska publika sinoć je imala priliku da prisustvuje još jednoj promociji knjige. U pitanju je promocija zbirke pjesama „Na krilima ljubavi i sna“, mlade autorke Tanje Starčević.

O prvencu ove autorke, u svojoj recenziji, Petar Aškraba Zagorski navodi: Zbirka pjesama „Na krilima ljubavi i sna“ mlade autorke Tanje Starčević, iako je prvenac, na jedan dublji način pjeva o ljubavima i čežnjama sljubljenim sa njenim ličnim nadama i željama. Njena zbirka izatkana je pjesmama za sve uzraste. Ali pisati uspješno pjesme za sveta mala bića, djecu, je poteško, teže nego za odrasle (pogotovo u današnje doba) i veoma nezahvalno. Pjesme o djeci i za djecu moraju biti vaspitne, poučne, upućene, upravljene postignućima i još mnogo toga. Pored njih Starčevićka obrađuje i druge raznovrsne teme, što govori pored umijeća i o širim zanimacijama i težnjama njene ličnosti.

Tanja Starčević rođena je 2. juna 1992. godine u Doboju. Prvobitno obrazovanje stekla je u Osnovnoj školi „Milan Rakić“ u Rudanci, koju je završila 2007. godine. Nakon završene osnovne škole, upisuje srednju, Ekonomsku i trgovinsku školu u Doboju, smjer poslovno-pravni tehničar. Godine 2018, na Medicinskom fakultetu u Foči stiče diplomu dokora medicine. Trenutno je nastenjena u Velikoj Bukovici (Doboj).

Prve pjesme objavljuje još na početku osnovne škole, u školskim novinama. Na konkursu literalnih radova, povodom Dana Republike Srpske, 2009. godine zauzima treće mjesto, a 2011. godine, na manifestaciji „Na Ozrenu, kod manastira“ osvaja prvo mjesto. Zbirka pjesama „Na krilima ljubavi i sna“ je njena prva objavljena zbirka pjesama.

Back To Top