skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПРЕДСТАВЉЕНО ИДЕЈНО РЈЕШЕЊЕ „ЗЕЛЕНА И СТОЧНА ПИЈАЦА“ СТАНАРИ

Данас је Агенција за развој општине Станари представила Идејно рјешење зелене и сточне пијаце у Станарима. У 8.00 часова, постављен је штанд са домаћим производима, освјежењем и закуском за све посјетиоце. Запослени АРОС-а су овом приликом припремили промотивне летке са основним подацима и фотографијама по идејном рјешењу за пијацу.

Директор Агенције за развој општине Станари, Михајло Гаврић, обратио се присутнима, те пожелио да у ово вријеме наредне године, постојећа пијаца буде уређена, те да више пољопривредних произвођача и сточара имају адекватне услове за продају својих производа. Општина Станари има добре услове за производњу, а због географског положаја и самих саобраћајница, пијаца би могла бити посјећена као и у прошла времена када је надалеко у регији била позната по броју излагача и посјетилаца.

Начелник општине, Радојица Ћелић, срећан је због рјешавања имовинско-правних послова, те је сада ово земљиште у власништву Општине. У ранијем периоду од преузимања мандата, уложени су многи напори како би се све процедуре испоштовале и како би се кренуло у изградњу модерне пијаце.

Предсједник Скупштине општине, Денис Стевановић, поменуо је да је рјешавање питања пијаце једно од многих покренутих питања, те да у складу за законским процедурама, њена судбина је сада познатија, те да се по идејном рјешењу види да ће Станари ускоро постати регионално познати по условима продаје производа за пољопривредне произвођаче и сточаре.

Иако је надалеко позната пијаца у Станарима, због скорашње обуставе у раду, те поновног почетка рада, осјети се смањење броја произвођача који своје производе доносе на продају.  Мјештани који дуги низ година обављају куповину домаћих производа, захвални су руководству општине, за поновни рад пијаце и за побољшање њеног изгледа и функционалности. Жеље су им да објекти који ће бити изграђени у саставу пијаце буду попуњени производима, стоком и купцима који ће, свако за себе, пронаћи тражено.

Back To Top