skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

PREDSTAVLJENO IDEJNO RJEŠENJE „ZELENA I STOČNA PIJACA“ STANARI

Danas je Agencija za razvoj opštine Stanari predstavila Idejno rješenje zelene i stočne pijace u Stanarima. U 8.00 časova, postavljen je štand sa domaćim proizvodima, osvježenjem i zakuskom za sve posjetioce. Zaposleni AROS-a su ovom prilikom pripremili promotivne letke sa osnovnim podacima i fotografijama po idejnom rješenju za pijacu.

Direktor Agencije za razvoj opštine Stanari, Mihajlo Gavrić, obratio se prisutnima, te poželio da u ovo vrijeme naredne godine, postojeća pijaca bude uređena, te da više poljoprivrednih proizvođača i stočara imaju adekvatne uslove za prodaju svojih proizvoda. Opština Stanari ima dobre uslove za proizvodnju, a zbog geografskog položaja i samih saobraćajnica, pijaca bi mogla biti posjećena kao i u prošla vremena kada je nadaleko u regiji bila poznata po broju izlagača i posjetilaca.

Načelnik opštine, Radojica Ćelić, srećan je zbog rješavanja imovinsko-pravnih poslova, te je sada ovo zemljište u vlasništvu Opštine. U ranijem periodu od preuzimanja mandata, uloženi su mnogi napori kako bi se sve procedure ispoštovale i kako bi se krenulo u izgradnju moderne pijace.

Predsjednik Skupštine opštine, Denis Stevanović, pomenuo je da je rješavanje pitanja pijace jedno od mnogih pokrenutih pitanja, te da u skladu za zakonskim procedurama, njena sudbina je sada poznatija, te da se po idejnom rješenju vidi da će Stanari uskoro postati regionalno poznati po uslovima prodaje proizvoda za poljoprivredne proizvođače i stočare.

Iako je nadaleko poznata pijaca u Stanarima, zbog skorašnje obustave u radu, te ponovnog početka rada, osjeti se smanjenje broja proizvođača koji svoje proizvode donose na prodaju.  Mještani koji dugi niz godina obavljaju kupovinu domaćih proizvoda, zahvalni su rukovodstvu opštine, za ponovni rad pijace i za poboljšanje njenog izgleda i funkcionalnosti. Želje su im da objekti koji će biti izgrađeni u sastavu pijace budu popunjeni proizvodima, stokom i kupcima koji će, svako za sebe, pronaći traženo.

Back To Top