skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ВЛАСНИКУ ПЕРАДАРСКЕ ФАРМЕ

Дана 23.05.2018. године, на позив власника перадарске фарме, Слободана Ђекића из Рашковаца, представници Одјељења за привреду и финансије, Одсјека за привреду, пољопривреду, друштвене дјелатности и локални економски развој, боравили су у радној посјети овој модерној фарми за узгој бројлера.

Фарма са двије етаже, капацитета 12000 бројлера у турнусу по етажи, изграђена је властитим средствима овог вриједног пољопривредног произвођача. Опремљена је савременом опремом за аутоматску исхрану бројлера, одржавање оптималне температуре и влажности простора за узгој, те свим пратећим инсталацијама и опремом које задовољавају високе захтјеве и стандарде за овакву врсту и обим производње.

Будући да се пољопривредни произвођачи неминовно сусрећу са различитим врстама проблема, тако су и представници Одјељења упознати са извјесним потешкоћама са којима се сусреће и наш узгајивач бројлера. Као основни проблем наведена је дјелимично неповољна путна комуникација, која је посебно наглашена у зимским условима.

С тим у вези, разматране су могућности за превазилажење овог проблема кроз спремност надлежне општинске службе, у чијој је надлежности одржавање путне мреже, да се локални и некатегорисани путеви који воде до ове фарме, појачаним надзором, посебно у зимском периоду, одржавају у сталној и оптималној проходности.

Back To Top