skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

НЕВИД ТЕАТАР ИЗВЕО ПРЕДСТАВУ ЗА ДЈЕЦУ „ЧУДЕСНИ КОНТИНЕНТИ“

У склопу турнеје „Невид театра“, у просторијама Центра за културу одржана је интерактивна представа за дјецу „Чудесни континенти“. Представа слиједи принципе савременог театра покрета и намијењена је дјеци узраста од три до девет година. Дио је образовног програма Невид театра, који истражује нове територије у образовном приступу учења дјеце предшколског и малошколског узраста.

Ауторска представа „Чудесни континенти“ приступа дјеци на јединствен и интерактиван начин.
Говори о злом земљопосједнику Властимиру Приграбићу који жели да на мјестима дјечијих игралишта изгради бетонске зидове и зграде. Супротстављају му се Штуц и Муц из Организације „Дијете за бомбону“. Објашњавају дјеци да само уз њихову помоћ могу да побиједе Властимира, те заједно крећу на путовања по свим континентима, посјећујући бројна необична мјеста.

„Невид“ театар је независна неконвенционална театарска трупа, основана 2009. године у Бањалуци, која за циљ има реализовање културних догађаја, што подразумијева продукцију и промоцију неконвенционалног умјетничког, а посебно театарског изражавања, продукцијом театарских представа, перформанса, анимацијом и образовањем становништва, охрабривањем младих умјетника који својим радом рефлектују таленат и оргиналност, организовањем фестивала, семинара, радионица и школе глуме за све узрасте у сврху богатијег и динамичнијег живота заједнице. Културни садржај  „Невид театра“ намијењен је различитим старосним групама дјеце, младих и одраслих.

Back To Top