skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

Prijem učenika JU OŠ „Desanka Maksimović“ Stanari

Sve lokalne samouprave u Republici Srpskoj trebaju da misle na svoje mlađe generacije, budući da će upravo oni, da naslijede u bliskoj budućnosti trenutne pozicije i da budu građani koji će aktivno učestovati u procesima i odlukama svojih zajednica. Stvarajući pozitivnu sredinu, koja konstantno napreduje, stvorićemo bolje uslove za stanovnike svih dobnih skupina.

Rukovodstvo opštine imalo je čast da ugosti učenike šestog razreda iz JU OŠ „Desanka Maksimović“ i njihovu nastavnicu Oliveru Nedić. Povod ovog razgovora je pobjeda naših učenika u sklopu projekta „Ja, građanin“ nastavnog predmeta Demokratija i ljudska prava na Regionalnom takmičenju, gdje su naši đaci ubjedljivo nadmašili ostale projekte. Tematika koju su obradili nosi naziv „Nedostatak sportskih, plesnih i rekreativnih aktivnosti“. Ovom prilikom zajedno sa svojom nastavnicom imali su priliku uživo da obrazlože svoju zabrinutost.

Načelnik Radojica Ćelić i predsjednik Skupštine Denis Stevanović dali su podršku našim učenicima, te su spremni da sarađuju u smjeru otklanjanja ovih problema. Naknadno će se detaljnije obraditi ova tema da bi se pronašla rješenja koja bi bila na radost svim stranama.

Naših 9 učenika koji su učestovali u ovom projektu, rukovodstvo je odlučilo nagraditi skromnim poklon bonom koji će moći iskoristiti u lokalnoj knjižari za nabavku školskog pribora. Ukoliko promovišu našu opštinu svojim uspjehom na daljnim takmičenjima, prijem će se organizovati ponovo.

U Republici Srpskoj, najmlađa opština Stanari misli na svoje najmlađe.

                       

Back To Top