skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПРОСЛАВЉЕН ДАН ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Општина Станари је ове године на један достојанствен и скроман начин обиљежила свој дан одржавањем Свечане сједнице Скупштине општине Станари, дана 09.09.2020. године. Свечана сједница је одржана у складу са прописаним мјерама Института за јавно здравство Републике Српске. Поред одобрника на сједници су били присутни свештеници Српске православне цркве, те директори јавних установа и предузећа са сједиштем у Станарима.

За разлику од претходних година ове године није расписиван јавни позив за додјелу општинских награда и признања, истакао је Остоја Стевановић предсједник Скупштине општине у свом обраћању образлажући да је било упитно одржавање саме Свечане сједнице, а и све активности у привредном и друштвеном животу су сведене на минимун, а неке и у потпуности обустављене. Међутим, то не значи да у овој кризи није препознат и вреднован труд појединца и колектива. Нагласио је да  не треба се заборити да је у претходном периоду општина наградила  рад и допринос великог броја својих суграђана из привредног,  културног и спортског живота.

Душан Панић начелник Општине у свом излагању на Свечаној сједници осврнуо се на капиталне пројекте које спроводи ова Општина, као и на социјална давања, те помоћи ђацима и студентима. Од капиталних пројеката истакао је реконструкцију Регионалног пута Р 474а (тзв. Равна цеста), пројекат водоснабдијевања, завршетак Пословне зоне, те наставак реконструкције некатегорисаних путева и успотављање јавне расвјете тамо гдје је неопходна. Као и сваке године тако и ове општина Станари наставља да помаже родитеље основаца и средњошколаца плаћајући превоз, а студентима дајући стипендију.

Програм Свечане сједнице употпунио је брачни пар Милица и Ђорђе Миловановић, дуо виола који наступају под именом „Дуола“ из Бања Луке. Брачни пар је извео три композиције филмске музике и тако се први пут представио станарској публици.

У оквиру прославе Дана општине у ЈУ Центар за културу одржана је изложба Наташе Гојковић дипломираног академског сликара и професора ликовне умјетности из Станара, коју је током студирања стипендирала општина Станари.

Back To Top