skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

БАЊСКА РЕХАБИЛИТАЦИЈА ЗА ЈОШ 34 КОРИСНИКА

Општина Станари је 10.09.2020. године упутила још 34 корисника из категорије породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске на бањско-климатску рехабилитацију у ЗТЦ „Бања Кулаши“.

Корисници су изабрани на основу јавног позива упућеног породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима са подручја општине Станари, којима је бањска рехабилитација неопходна као наставак лијечења и опоравка.

Прва група од 50 корисника упућена је бањско лијечење у ЗТЦ „Бања Кулаши“  19.августа, тако да је са овом групом у 2020. години општина Станари на бањско-климатску рехабилитацију упутила 84 корисника.

Прије поласка на бањско лијечење присутнима се обратио начелник општине Душан Панић, предсједник Скупштине општине Остоја Стевановић, замјеник начелника Денис Стевановић  и предсједници Општинске организације заробљених и породица погинулих бораца и несталих цивила Мирко Јотић  и Борачке организације Миладинко Ковачевић.

Сви они су пристнима пожељели пријатан боравак у здравственој установи.

Начелник општине је подсјетио да је општина Станари и у протеклом периоду посебну пажњу обраћала на породице погинулих бораца и борачку популацију не заборављајући њихов допринос и жртву  у Одбрамбено-отаџбинском рату за  Републику Српску. Нагласио је да ће се и убудуће радити на томе да се помогне овој популацији колико је то могуће. Као ријетко која општина, општина Станари већ пету годину заредом  расписује конкурс за бањску рехабилитацију неопходну као наставак лијечења и опоравак корисника из борачке популације и породица погинулих бораца.

Предсједник Скупштине општине нагласио да су одборници код усвајања буџета подржали да се за потребе ових категорија грађана планирају неопходна средства. Која за потребе ове категорије никада нису била упитна. Скупштина општине ће и у будуће водити рачуна о потребама грађана, а поготово о овој категорији.

Предсједници Општинске организације заробљених и породица погинулих бораца и несталих цивила Мирко Јотић  и Борачке организације Миладинко Ковачевић захвалили су се начелнику Општине и општини Станари на досадашњој сарадњи и разумијевању за потребе ових категорија становништва.

Смјештај и рехабилитација корисника трајаће 10 дана.

Back To Top