skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

PROSLAVLJEN DAN OPŠTINE STANARI

Opština Stanari je ove godine na jedan dostojanstven i skroman način obilježila svoj dan održavanjem Svečane sjednice Skupštine opštine Stanari, dana 09.09.2020. godine. Svečana sjednica je održana u skladu sa propisanim mjerama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Pored odobrnika na sjednici su bili prisutni sveštenici Srpske pravoslavne crkve, te direktori javnih ustanova i preduzeća sa sjedištem u Stanarima.

Za razliku od prethodnih godina ove godine nije raspisivan javni poziv za dodjelu opštinskih nagrada i priznanja, istakao je Ostoja Stevanović predsjednik Skupštine opštine u svom obraćanju obrazlažući da je bilo upitno održavanje same Svečane sjednice, a i sve aktivnosti u privrednom i društvenom životu su svedene na minimun, a neke i u potpunosti obustavljene. Međutim, to ne znači da u ovoj krizi nije prepoznat i vrednovan trud pojedinca i kolektiva. Naglasio je da  ne treba se zaboriti da je u prethodnom periodu opština nagradila  rad i doprinos velikog broja svojih sugrađana iz privrednog,  kulturnog i sportskog života.

Dušan Panić načelnik Opštine u svom izlaganju na Svečanoj sjednici osvrnuo se na kapitalne projekte koje sprovodi ova Opština, kao i na socijalna davanja, te pomoći đacima i studentima. Od kapitalnih projekata istakao je rekonstrukciju Regionalnog puta R 474a (tzv. Ravna cesta), projekat vodosnabdijevanja, završetak Poslovne zone, te nastavak rekonstrukcije nekategorisanih puteva i uspotavljanje javne rasvjete tamo gdje je neophodna. Kao i svake godine tako i ove opština Stanari nastavlja da pomaže roditelje osnovaca i srednjoškolaca plaćajući prevoz, a studentima dajući stipendiju.

Program Svečane sjednice upotpunio je bračni par Milica i Đorđe Milovanović, duo viola koji nastupaju pod imenom „Duola“ iz Banja Luke. Bračni par je izveo tri kompozicije filmske muzike i tako se prvi put predstavio stanarskoj publici.

U okviru proslave Dana opštine u JU Centar za kulturu održana je izložba Nataše Gojković diplomiranog akademskog slikara i profesora likovne umjetnosti iz Stanara, koju je tokom studiranja stipendirala opština Stanari.

Back To Top