skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Уз присуство великог броја вјерника, светом литургијом и ломљењем славског колача данас је прослављен Мали Васкрс, крсна слава Храма Васкрсења Христовог и крсна слава општине Станари. Након Литургије, обављен је трократни опход око храма, а потом је пререзан славски колач, који је припремио прошлогодишњи кум, господин Далибор Ковачевић. За овогодишњег кума изабран је начелник општине, господин Радојица Ћелић.

„Свим нашим грађанима нека је срећан и благословен Мали Васкрс, крсна слава наше општине уз жеље да се просперитет и развој наше локалне заједнице настави и у данима који долазе. Имајући у виду да се налазимо у изазовним временима трудићемо се да кроз реализацију различитих пројеката направимо значајне резултате за општину Станаре. У току су припремни радови за изградњу новог објекта дома здравља у Станарима који ће кроз 14 мјесеци бити изграђен. Поред објекта дома здравља у плану нам је изградња новог објекта административног центра, центра за социјални рад, као и библиотеке. Мени је припала част и задовољство да будем овогодишњи кум те ћу се свакако трудити да ту функцију носим достојанствено“, изјавио је начелник општине, господин Радојица Ћелић.

„Овај датум је битан, како због тога што се обиљежава слава храма, тако и због тога што се обиљежава слава општине Станари. Желио бих да подсјетим да је ово Спомен-храм у коме се налазе 250 имена оних који су погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату, а којих се данас присјећамо. Напоменуо бих да је у току изградња светосавског дома, а такође и да је сам храм у процесу изградње“, навео је протонамјесник Бранислав Пејчић.

Након богослужења присутни су сјели за славску трпезу љубави која је уриличена на полигону Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари.

Крсној слави општине Станари присуствовао је и предсједник Скупштине општине, гсподин Денис Стевановић, одборници, дикретори јавних установа и предузећа, изасланици политичких партија, представници невладниних организација, као и грађани општине Станари.

Back To Top