skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

PROSLAVLJENA KRSNA SLAVA OPŠTINE STANARI

Uz prisustvo velikog broja vjernika, svetom liturgijom i lomljenjem slavskog kolača danas je proslavljen Mali Vaskrs, krsna slava Hrama Vaskrsenja Hristovog i krsna slava opštine Stanari. Nakon Liturgije, obavljen je trokratni ophod oko hrama, a potom je prerezan slavski kolač, koji je pripremio prošlogodišnji kum, gospodin Dalibor Kovačević. Za ovogodišnjeg kuma izabran je načelnik opštine, gospodin Radojica Ćelić.

„Svim našim građanima neka je srećan i blagosloven Mali Vaskrs, krsna slava naše opštine uz želje da se prosperitet i razvoj naše lokalne zajednice nastavi i u danima koji dolaze. Imajući u vidu da se nalazimo u izazovnim vremenima trudićemo se da kroz realizaciju različitih projekata napravimo značajne rezultate za opštinu Stanare. U toku su pripremni radovi za izgradnju novog objekta doma zdravlja u Stanarima koji će kroz 14 mjeseci biti izgrađen. Pored objekta doma zdravlja u planu nam je izgradnja novog objekta administrativnog centra, centra za socijalni rad, kao i biblioteke. Meni je pripala čast i zadovoljstvo da budem ovogodišnji kum te ću se svakako truditi da tu funkciju nosim dostojanstveno“, izjavio je načelnik opštine, gospodin Radojica Ćelić.

„Ovaj datum je bitan, kako zbog toga što se obilježava slava hrama, tako i zbog toga što se obilježava slava opštine Stanari. Želio bih da podsjetim da je ovo Spomen-hram u kome se nalaze 250 imena onih koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a kojih se danas prisjećamo. Napomenuo bih da je u toku izgradnja svetosavskog doma, a takođe i da je sam hram u procesu izgradnje“, naveo je protonamjesnik Branislav Pejčić.

Nakon bogosluženja prisutni su sjeli za slavsku trpezu ljubavi koja je uriličena na poligonu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Stanari.

Krsnoj slavi opštine Stanari prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine, gspodin Denis Stevanović, odbornici, dikretori javnih ustanova i preduzeća, izaslanici političkih partija, predstavnici nevladninih organizacija, kao i građani opštine Stanari.

Back To Top