skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ У ОШ “ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ СТАНАРИ

Дана 14.04.2021. године начелник Општине Радојица Ћелић, предсједник Скупштине општине Денис Стевановић, потпредсједник СО Небојша Кајганић и начелник Одјељења за финансије Љубиша Станковић посјетили су Основну школу „Десанка Максимовић“ Станари.
Директор школе Александар Ристић упознао је присутне са важним информацијама о раду школе и бројним пројектима које је ова школа реализовала, прије свега вриједним радом својих радника. За непуних шест година они су путем различитих донација, међу којима се посебно истичу донације ЕФТ Рудника и Термоелектране Станари, али и сопственим радом обновили централну школу и шест подручних школа, саградили продужени боравак, вртић, амфитеатар и у школи основали посебно одјељење за дјецу са сметњама у развоју.
Зграда данашње централне школе у Станарима почела се градити 1954. године, и једна је од значајнијих зграда општине управо због дугогодишњег постојања, те многобројних генерација истих породица које су похађале ову школу . Поред централне школе, на подручју општине Станари налази се још девет подручних школа. Ученици су успјешни у разним предметима, те често на такмичењима на којима учествују представљају и школу и општину у најљепшем свјетлу.
У наредних мјесец дана општина ће дати своју подршку директору Ристић да би се реализовало отварање вртића у Станарима, те да коначно почне са радом на корист свих грађана наше општине. Као и досада, руководство општине мисли на своје најмлађе, будући да ће они у будућности бити учесници функционисања ове локалне заједнице.
Back To Top