skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

RUKOVODSTVO OPŠTINE U OŠ “DESANKA MAKSIMOVIĆ“ STANARI

Dana 14.04.2021. godine načelnik Opštine Radojica Ćelić, predsjednik Skupštine opštine Denis Stevanović, potpredsjednik SO Nebojša Kajganić i načelnik Odjeljenja za finansije Ljubiša Stanković posjetili su Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ Stanari.
Direktor škole Aleksandar Ristić upoznao je prisutne sa važnim informacijama o radu škole i brojnim projektima koje je ova škola realizovala, prije svega vrijednim radom svojih radnika. Za nepunih šest godina oni su putem različitih donacija, među kojima se posebno ističu donacije EFT Rudnika i Termoelektrane Stanari, ali i sopstvenim radom obnovili centralnu školu i šest područnih škola, sagradili produženi boravak, vrtić, amfiteatar i u školi osnovali posebno odjeljenje za djecu sa smetnjama u razvoju.
Zgrada današnje centralne škole u Stanarima počela se graditi 1954. godine, i jedna je od značajnijih zgrada opštine upravo zbog dugogodišnjeg postojanja, te mnogobrojnih generacija istih porodica koje su pohađale ovu školu . Pored centralne škole, na području opštine Stanari nalazi se još devet područnih škola. Učenici su uspješni u raznim predmetima, te često na takmičenjima na kojima učestvuju predstavljaju i školu i opštinu u najljepšem svjetlu.
U narednih mjesec dana opština će dati svoju podršku direktoru Ristić da bi se realizovalo otvaranje vrtića u Stanarima, te da konačno počne sa radom na korist svih građana naše opštine. Kao i dosada, rukovodstvo opštine misli na svoje najmlađe, budući da će oni u budućnosti biti učesnici funkcionisanja ove lokalne zajednice.
Back To Top