skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

SAOPŠTENJE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

STABILNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U OPŠTINI

Štab za vanredne situacije opštine Stanari održao je danas svoju 11. sjednicu na kojoj je razmatrana epidemiološka situacija u opštini Stanari i provođenje donesenih mjera. U opštini Stanari, od početka krize izazvane virusom korona, nije bilo osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa. Za 106 građana izadata su rješenja o izolaciji, koja su većinom sprovedena u kućnoj izolaciji. Trenutno je 7 osoba pod zdravstvenim nazorom. Komunalna policija je u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Stanari   izvršila 156  kontrola izdatih rješenja o izolaciji. Prema novoj odluci Republičkog štaba za vanredne situacije lica kojima je određena mjera smještaja u karantin, testiraju se i nakon testiranja, ukoliko nisu pozitivna određuje im se kućna izolacija. U opštinskom karantinu nalaze se trenutno dva lica, a četiri su već napustila karantin.

Naglašena je potreba da se nastavi sa dezinfekcijom javnih ustanova i površina.

Štab je pored higijenskih mjera koje se uredno sprovode, razmatrao i ekonomske mjere za oporavak privrede. Nakon analize situacije u opštini Stanari, nadležna odjeljenja će pripremiti set mjera koje će se naći na narednoj sjednici Skupštine opštine Stanari.

Štab je donio zaključak da će se sve mjere i zabrane koje odredi Republički štab za vanredne situacije, direktno primjenjivati u opštini Stanari.

Nedjelja poslije Vaskrsa, poznata u narodu kao Mali Vaskrs, proslavlja se u opštini Stanari kao Slava opštine. Zbog vanredne situacije izostala je tradicionalna proslava, ali je održana liturgija u Spomen hramu Hristovog vaskrsenja u  Stanarima.

Back To Top