skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

САСТАНАК СА КОМИСИЈОМ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ЗА ОСНИВАЊЕ ЈАВНЕ УСТАНОВЕ НАРОДНА БИБЛИОТЕКА СТАНАРИ

Начелник општине Станари, Радојица Ћелић, в.д. директора Народне библиотеке Станари, Дијана Бајић-Билановић са сарадницима одржали су састанак са Комисијом за утврђивање испуњености услова за оснвање Народне библиотеке Станари.

У име Комисије, именоване од Министарства просвјете и културе Републике Српске, састанку су присуствовале Милица Котур, начелник Одјељења за заштиту културног насљеђа, Јелена Јоксимовић и Мирела Кондић Грабовица, виши стручни сарадници у Министарству просвјете и културе Републике Српске.

В.д. директора Дијана Бајић-Билановић поздравила је све присутне и навела да је један од циљева развоја наше локалне заједнице богаћење културних садржаја у њој те се у складу са тим кренуло у процес оснивања Народне библиотеке. Одлука о оснивању Народне библиотеке донесена је у мају 2019. године и тада су покренуте одређене активности које су прекинуте појавом пандемије. Посљедњих мјесеци активно се радило на оснивању: обезбијеђен је одговарајући фонд-преко 14 000 јединица библиотечко-информационе грађе и извора намијењених за слободно коришћење, одговарајући простор, телекомуникациона, рачунарска и друга опрема, као и средства за континуирано обављање дјелатности.

Начелник општине Станари, господин Радојица Ћелић захвалио се Министарству просвјете и културе РС на досадашњој сарадњи и помоћи који су пружили нашој локалној заједници. Навео је да Општина има свој циљ, а то је да се јача култура и неопходне стручне дјелатности на подручју наше локалне заједнице те да је Општини јако битна подршка Министарства. Сматра да је прикупљен значајан фонд библиотечке грађе који ће се додатно обогаћивати.

Општина Станари финансирала је опремање Библиотеке одговарајућим фондом библиотечко-информационе грађе, намјештајем, као и телекомуникационом и рачунарском опремом, неопходном за обављање дјелатности.

Back To Top