skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

Састанак са привредником Драгутином Шкребићем

Данас је општину Станаре посјетио познати привредник Драгутин Шкребић, власник „Škrebić-Company“, чије је сједиште у Теслићу. Овај састанак се очекује већ неко вријеме, будући да су се начелник општине Станари, Радојица Ћелић и Драгутин Шкребић упознали у претходној години и размјењивали мишљења око могућности доласка и пословања „Škrebić-Company“ и у локалној заједници као што су Станари.

Будући да већ постојећи број запослених у овој компанији су на рубу или из општине Станари, отварање постројења на нашој општини би олакшао путовање већ запосленима у овој теслићкој компанији. Драгутин Шкребић изјавио је да је због положаја и близине општине, те већ развијене рударске и електроенергетске индустрије, ова општина идеална и за развој кожне индустрије, будући да жене, домаћице, имају мало могућности за запослење на својој општини. Такође је навео да се у његовој компанији ради од 7 до 15 часова, те да је понека субота радна. Плате, доприноси и порези се уредно уплаћују, те су у том смислу коректни према својим запосленим. Од својим запослених очекује одговоран рад и испуњавање норми да би сви имали позитиван исход.

Начелник општине Станари, Радојица Ћелић, изразио је своју жељу да се овај подвиг и оствари, то јесте да „Škrebić-Company“ се упише на листу привредника општине Станари. Такође је изјавио да нас очекује анкетирање становништва, које ће ускоро почети да би се евидентирало колики је број лица заинтересованих за запослење, будући да је стартни број потребан за почетак производног процеса 150 лица. Ово је привредник који са озбиљним планом и провјереном квалитетом може да запосли много лица, а у сарадњи са општином би се правила преквалификација лица која би се одлучила за пријаву за запослење. Будући да је начелник општине лично био у обиласку фабрике, те имао прилике да из прве руке насумично разговара са запосленим о условима рада и о послодавцу.

Предсједник Скупштине општине, Денис Стевановић, заједно са колегама одборницима, присустовао је овом састанку, те је задовољан са договореним, и позива грађане да се одазову на будућу анкету, да би се створио кадар, да би фирма „Škrebić-Company“ почела да ради на подручју наше општине. Ово је засигурно један од већих пројеката у којем локална власт узима учешће, као што је и најављено.

Back To Top