skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

Sastanak sa privrednikom Dragutinom Škrebićem

Danas je opštinu Stanare posjetio poznati privrednik Dragutin Škrebić, vlasnik „Škrebić-Company“, čije je sjedište u Tesliću. Ovaj sastanak se očekuje već neko vrijeme, budući da su se načelnik opštine Stanari, Radojica Ćelić i Dragutin Škrebić upoznali u prethodnoj godini i razmjenjivali mišljenja oko mogućnosti dolaska i poslovanja „Škrebić-Company“ i u lokalnoj zajednici kao što su Stanari.

Budući da već postojeći broj zaposlenih u ovoj kompaniji su na rubu ili iz opštine Stanari, otvaranje postrojenja na našoj opštini bi olakšao putovanje već zaposlenima u ovoj teslićkoj kompaniji. Dragutin Škrebić izjavio je da je zbog položaja i blizine opštine, te već razvijene rudarske i elektroenergetske industrije, ova opština idealna i za razvoj kožne industrije, budući da žene, domaćice, imaju malo mogućnosti za zaposlenje na svojoj opštini. Takođe je naveo da se u njegovoj kompaniji radi od 7 do 15 časova, te da je poneka subota radna. Plate, doprinosi i porezi se uredno uplaćuju, te su u tom smislu korektni prema svojim zaposlenim. Od svojim zaposlenih očekuje odgovoran rad i ispunjavanje normi da bi svi imali pozitivan ishod.

Načelnik opštine Stanari, Radojica Ćelić, izrazio je svoju želju da se ovaj podvig i ostvari, to jeste da „Škrebić-Company“ se upiše na listu privrednika opštine Stanari. Takođe je izjavio da nas očekuje anketiranje stanovništva, koje će uskoro početi da bi se evidentiralo koliki je broj lica zainteresovanih za zaposlenje, budući da je startni broj potreban za početak proizvodnog procesa 150 lica. Ovo je privrednik koji sa ozbiljnim planom i provjerenom kvalitetom može da zaposli mnogo lica, a u saradnji sa opštinom bi se pravila prekvalifikacija lica koja bi se odlučila za prijavu za zaposlenje. Budući da je načelnik opštine lično bio u obilasku fabrike, te imao prilike da iz prve ruke nasumično razgovara sa zaposlenim o uslovima rada i o poslodavcu.

Predsjednik Skupštine opštine, Denis Stevanović, zajedno sa kolegama odbornicima, prisustovao je ovom sastanku, te je zadovoljan sa dogovorenim, i poziva građane da se odazovu na buduću anketu, da bi se stvorio kadar, da bi firma „Škrebić-Company“ počela da radi na području naše opštine. Ovo je zasigurno jedan od većih projekata u kojem lokalna vlast uzima učešće, kao što je i najavljeno.

Back To Top