skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

СВЕЧАНО ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ ДОМА ЗДРАВЉА

Министар здравља и социјалне заштите, Драган Богданић, свечано је отворио нови објекат Дома здравља у Станарима, који ће пружати услуге у примарној здравственој заштити за око 5000 осигураника. Том приликом, захвалио се локалној управи на знатним улагањима и што је препознала значај здравства за опстанак и развој локалне заједнице.

Начелник општине Станари нагласио је да је из општинског буџета издвојено око 250.000 КМ за прилагођавање некадашње зграде Управе РиТе Станари потребама ове здравствене установе. Он је најавио даљу помоћ у раду здрвствене установе и подсјетио да ће општина Станари сносити трошкове партиципације за пружене здрвствене услуге грађанима ове локалне заједнице.

Директор Дома здравља, Акександар Панић, захвалио се начелнику општине на пруженој помоћи и нагласио да здравствена установа располаже свом опремом која је неопходна за рад, а која је прописана правилником ресорног министарства.

За 5000 регистрованих пацијената на подручју општине Станари, услуге ће пружати три тима породичне медицине, служба стоматологије и лабораторијске дијагностике, а у најкраћем року, биће оспособљена и служба хитне медицинске помоћи.

Поред руководства Дома здравља и Општинске управе, отварању новог објекта Дома здравља Станари присуствоали су и  посланик у НСРС, Горан Јеринић, директор Болнице „Свети апостол Лука“, Милорад Живковић, директор Дома здравља Добој, Радослав Николић, те директори јавних установа и предузећа у Станарима.

Back To Top